Представлення Навчального центру на Лісдеревмаш

30 вересня – 03 жовтня 2014 року, у Києві, Кластер ДОМВ взяв участь у «Лісдеревмаш» – 13-тій Міжнародній виставці машин і обладнання для лісового господарства, деревообробної та меблевої промисловості.

На виставці Кластер ДОМВ представив стенд із програмами Навчального центру Кластера ДОМВ. Навчальний центр створено з метою підвищення якості людського капіталу деревообробної галузі та меблевого виробництва за підтримки Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва.

У Навчальному центрі, який створюється на базі Художнього професійно технічного училища ім. Станька у смт. Івано-Франкове Яворівського району Львівської області, проводитимуться практичні та теоретичні заняття за спеціальностями «Столяр» та «Верстатник деревообробних верстатів».

Також в рамках міжнародної виставки Кластер ДОМВ організував круглий стіл «Людський капітал для деревообробної галузі», присвячений питанням підготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Робота круглого столу розпочалася з презентації результатів опитування випускників Національного лісотехнічного університету України (НЛТУУ) 2007-2012 р.р., яке проводив Кластер ДОМВ.

Під час обговорення учасники погодилися, що потреби ринку праці у лісовій галузі давно вимагають значних змін у системі освіти та обговорили пропозиції для можливих змін у галузі професійно-технічної освіти. На круглому столі був присутній представник проекту Twinning Rene Nordin Bloch з Національного центру розвитку профтех освіти Данії. Проект Twinning впроваджується за підтримки ЄС та націлений на допомогу Україні у зміні системи управління профтехосвітою. Учасники круглого столу отримали інформацію про напрацювання проекту та обговорили можливості програм ЄС для проектів щодо підвищення кваліфікації кадрів у деревообробній галузі. На круглому столі також відбулось представлення Навчального центру Кластера ДОМВ .

Учасники круглого столу відзначили, що в Україні відсутній майданчик для зустрічей освітян, – вишої освіти, профтех освіти, ініціатив бізнесу, – і що проведення таких заходів варто продовжувати на щорічній основі.

Leave a Reply